sobota, 29 października 2016
ZUPA KREM Z BATATÓW Z GRUSZKAMI
SKŁADNIKI:
2 łyżki oliwy
1 cebula średnia
800 g batatów
2 małe gruszki
750 ml bulionu warzywnego
40 g orzechów laskowych
2 łyżki posiekanej natki
Ser pleśniowy lazur lub inny wedle życzenia
Sól, pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Posiekaną cebulę szklimy na oliwie. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę słodkie ziemniaki oraz obrane i pokrojone gruszki. Chwilę smażymy, następnie zalewamy bulionem warzywnym i gotujemy do miękkości. Następnie miksujemy wszystko razem na krem i doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Orzechy siekamy i prażymy na patelni. Zupę posypujemy orzechami, serem pleśniowym i natką pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz